вторник, 17 май 2011 г.

Ово е стандарт!


Нова партия няма да се прави за тези избори, обяви независимият депутат Касим Дал, цитиран от Блиц. Всичко зависи от местното самоуправление, по места са се оформили клики на ДПС, които имат хората едва ли не за крепостни селяни, има дерибеи, които са се самозабравили, обяви по една от националните телевизии бившата дясна ръка на Доган.
И става все по-сложно. Преди се знаеше – тоз е враг, тоз е приятел. А сега се нароиха много приятели, че да се чудиш къде останаха враговете. Не, че е лошо, но нали знаете мъдрата приказка: Господи, пази ме от приятели, от враговете си сам ще се пазя. Тъй де, съвсем ще объркат електората, ако направят нова партия, вече не знаеш кои са нашите, щото до вчера бяха други...
Министър Плевнелиев пък ни успокои чрез БГНЕС: “Парите не решават почти нищо”. Прав е, регионалният министър, почти нищо не решават, но не е лошо да ги имаш за всеки случай. И пояснява:
"Ние няма да забогатеем, докато постоянно си повтаряме колко сме бедни", отбеляза Плевнелиев. Въпросът е, ако си повтаряме, че сме богати дали ще успеем. Само не го правете пред приходната агенция, че Дянков само вас чака да попълните някоя дупка в бюджета. Или Плевнелиев по пътищата. Или... Я, по-добре не го повтаряйте, че да не вземете пък да си повярвате.
Д-р Тони Филипов пък пише в Редута:
Байърли смяташе, че ние, българите, всички сме сложни. „Българите са сложни, но умни хора”, рече в Монтана (град Монтана, не щата Монтана). Един от малкото дипломати, които не се подведоха по външния ни вид. Щото така, както изглеждаме много прости, всъщност наистина сме много сложни. А колкото до умни, то е въпрос на сравнение. На стандарти на живот…
И защото знам, че вашият е висок, не си повтаряте, че сте бедни и се интересувате от живота на хората със синя кръв, ще ви зарадвам със следващата информация:
Дъщерята на бившия български премиер Симеон Сакскобургготски Калина заявява в интервю за испанското списание "Ола", че във връзка с четвъртия рожден ден на детето й Симеон - Хасан щастливият дядо му е дал титлата "български княз", каквато носят всичките му внуци. Княгиня Калина и съпругът й Китин Муньос живеят в Мароко, близо до Рабат. Те са много близки с мароканското кралско семейство и затова са дали второто име на момченцето Хасан в памет на бившия крал Хасан Втори. Той е баща на днешния крал Мохамед Шести, който пък стана кръстник на Симеон - Хасан. Семейството е силно привързано към България, поради което там сключи брак и там се роди детето им. Най-младият български принц вече говори български, арабски, френски и разбира испански, добавя княгиня Калина, цитирана от БГНЕС.
Това е стандарт вече, лайфстайл, както се казва. Иначе като се замисля, то цар вече си нямаме или поне не е действащ, един княз няма да ни се отрази зле. Пък може още по-ново време да дойде. Само този път не е лошо първо на кучетата да го пробват.
P.s. Снимка - Актуално.

Няма коментари: