вторник, 6 юли 2010 г.

О, Музо, възпей

Темата с химна на МВР, изпят от Веселин Маринов, и днес задържа първото място по форуми и сайтове с коментари, откъм интерес на аудиторията. След като стана ясно, че Веселин Маринов ще изпее химн за МВР групата във Фейсбук "Да помогнем на Веселин Маринов да спре да пее” събра 56 000 фенове, пишат БГНЕС и допълват: снощи Маринов изпя химна за МВР с "танцуващи полицаи" и истински патрулни автомобили на сцената в зала 1 на НДК. През последните 48 часа темата за химна на МВР е сред най-коментираните във форумите в интернет. Сред най-колоритните коментари е: МВР пресцентър съобщава: Извършено е престъпление. Веселин Маринов снощи в парка заловил 2 баби и им изпял новата си песен! Последствията са ужасни!”, казват от агенцията.

Само едно уточнение, че групата "Да помогнем на Веселин Маринов да спре да пее” има 57 123 членове, а тази, съставена от негови почитатели има 1332-ама. Когато числата заговорят, дори меденият глас на Полски Тръмбеш трябва да замълчи. Нищо лошо за МВР и неговите служители, но този химн ви върна доста години назад. В години, които дори аз не помня, само са ми разказвали за трагично – възхваляващия патос към институциите. Една бегла прилика само напомня за американското “Да служиш и защитаваш”, останалото – мирише на нафталин. Или на гранясало олио. Все пак, певецът рекламираше и подобен продукт, надявам се – негранясал. Всъщност, Веселин Маринов не се ограничава само с рекламите на тези стоки, изключвайки веднага МВР от списъка: можеше да си го купиш и на бутилка вино, на кутия с бонбони или да си поръчаш 500 гр. от него за 4, 80 лв. в русенско заведение, под формата на спагети. Но пък закъде по-напред половин килограм от “червения бард”, както доскоро го наричаха.

Така че, малко странно ми звучи от рекламата в хранителния бранш, да се прехвърлиш в ПиАр – пропагандния сектор (ако има такъв). Лошо говори за самия сектор. И прави лош ПиАр, министър Цветанов.

снимки - тук: http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Da-pomognem-na-Veselin-Marinov-da-spre-da-pee/278427226255?ref=ts


3 коментара:

Bo каза...

не разбрах само защо говориш за салата, като на менюто си пише "спагети". :P
иначе за другото си прав. :)

Raven каза...

Вярно, бе... Смених, благодарим за сигнала ;)

Точка каза...

Днес там прочетох интересно предложение - да му пуснат да изгледа и изслуша един свой концерт и ще се откаже сам. :)))
Ако се отнася за трезвомислещ и недебелокож като тапир човек, би подействало.
Групата набира сили, днес е вече 67873 човека. За щастие пенсионерите с достъп до компютър са рядко срещано явление, така че фенската му аудитория поне виртуално ще си остане мижава. :)