петък, 19 март 2010 г.

Опасности!!!

България е малка, но опасности дебнат отвсякъде. Тъкмо позабравихме свинския грип, оказа се, че и птичият напомня за себе си. От Румъния. Затова трябва да се затворят всички потенциални пернати преносители на заразата под карантина. Тоест не чакайте кокошката да започне да се сополиви, а още от сега й наложете ембарго за свободно щъкане из двора. Щеше да е смешно, ако не беше сериозно. Но ако си мислите, че само с тези грипове ще си останем – забравете. Заразното зло посегна и на котките. Така че – мерете редовно температурата на вашия четирикрак любимец и следете здравословния му статус.
Но не само грипът и неговите разновидности са опасностите, с които ежедневно се сблъскваме. И никой не е застрахован от нищо. Дори и държавният глава.
"Започнахме вече събирането на подписите за искането за импийчмънт на президента Георги Първанов от тази сутрин", похвали се в НС съпредседателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова, съобщава Днес.бг. Фидосова каза също, че провеждат разговори с колеги и от други парламентарни групи, а конкретните мотиви ще предостави допълнително. На настоятелните въпроси на медиите да каже поне един от мотивите, тя отсече:
"Боли ме кръстът зверски, не мога да стоя".
На тези, които са си помислили, че мотивът за искане на импийчмънт са болежките на Фидосова, сайтът пояснява:
В настоящия случай, със скандала "Дянков–Първанов", искането за импийчмънт може да мине по чл. 32 от Конституцията, който гласи, че никой не може да бъде филмиран, записван и подлаган на други подобни действия без неговото знание и съгласие.
Ако решението мине през КС, пълномощията на президента се прекратяват, но ще се поемат от вицепрезидента Ангел Марин. Който пък вече поясни, че от това нямало да стане по-добре. И съм склонен да се съглася, защото представете си ситуация – премиер и президент на една държава – генерали. На кого да обясниш, че България не се управлява от военна хунта.
А като казах, че никой не е застрашен от опасностите, нека не забравяме и Интернет. И по-специално – виртуалните ферми. Две седмици, след като пловдивски общинари бяха изловени да прекопават лозя и да доят крави, старейшините решиха да прекратят порочната практика и да отстранят от работа в комисия най-върлия фермер във Facebook Димитър Керин. Керин, който пловдивски сайтове наричат “виртуалният текезесар” обаче се защити, като заяви, че не е единственият съветник, който копае във Facebook. Той посочи, че е стигнал до 40 ниво, докато съветничката от ДСБ Даниела Желязкова вече е на 46-то.
Така че, апелирам към общинските съветници. Ще култивирате виртуален зарзават, само ако сте в комисията по земеделие. За да може челен опит да предложите и ще сте с една крачка пред вашите колеги. Иначе, както чухте, е опасно.
И наздраве с по едно виртуално питие. С него поне няма опасност да се натровим.

Няма коментари: