вторник, 12 май 2009 г.

УЖАС! Тонка Петрова (шуменската Бриджит Бардо) в зъбите на Баскервилското куче

Наш човек нахапан от куче при акция за събиране на агресивни четириноги

Репортерката отразявал събитието, когато опитала зъбите на песа

Вчера в НКЦ са прибрани 17 кучета, четири са от химическия завод, където е влязла лисица

ТОНКА ПЕТРОВА, 12 май 2009 г.

Шумен

Репортер на местен вестник вчера яко беше нахапан от бездомно псе, докато отразявал събитието по прибиране на аргесивни кучета от центъра на града. По обяд от Немския кастрационен център започнаха акция по прибиране на агресивните четириноги, а репортерката се втурнала да помага на трапера от НКЦ да хване кучето, което заранта нападнало служителка от закусвалня „Дино”. Тогава опитала зъбите на друг пес, опитал се да спаси „другарчето” си. „Когато чуят да изпищи едно куче, всички се нахвърлят да го спасяват”, казаха служители от НКЦ и репортерката съвсем неразумно се е озовала на това място.

Оказало се, че нароченото за агресивно четириного, не е съвсем бездомно, било е приютено в двора на кооперация на ул. „Димитър Благоев”, 9. Там стопанинът му направил колибка и то фактически изпълнявало функциите на куче-пазач, охранявало двора, но не е било вързано. По време на залавянето му то вече било простреляно в двора на кооперацията с упойваща стреличка от служителя на НКЦ Павлин Златев и той се готвел да му надене примката, когато за да не избяга по улицата нашият репортер натискал вратата от външната страна. Привлечено от писъците на кучето, което траперът хващал, другото псе се втурнало да му полага и захапало яко репортерката по прасеца като разкъсало панталона й.

След хирургическа намеса и няколко шева, направени на дълбоката рана, тя оцеля. „Целта ми беше наистина да се хване агресивното куче”, разказа наханата репортерка. Дори след разширението с още около декар кучешкият проют в Шумен можел да поеме не повече от 250 четириноги, или общо 750, затова наистина трябва да бъдат прибирани само агресивните, каза управителят на НКЦ д-р Милен Данков. Затова след срещата с ъс сервитьорката от закуснални „Дино”, която посочило това куче, траперът е пратен веднага на мястото.

Вчера са били прибрани и 4 четироноги от бившия химически завод, където е била убита лисица. Все още резултатите не са дошли от лабораторията в София, но кучетата от двора на завода са били прибрани за наблюдение. Започна и прочистването на двора на болницата за пореден път от бездомни животни.

Вчера общо в приюта са били прибрани 17 кучета, от които две майки, едната е взета от болницата, другата от детска градина в кв. „Тракия”, с 10-те си кученца.

СНИМКА.По време на акцията по прибиране на бездомни четириноги в Шумен, траперът на НКЦ Павлин Златев е заловил агресивен пес, а репортерка, както се казва „пострада при изпълнение на служебния си дълг”, отразявайки събитието.

2. Раната на репортерката.

3.Това е момичето от закусвалня „Дино”, нападнато по ул. „Димитър Благоев”


Хапсолютен ужас! Пуснах го "копи-пейст", грешките в статията са си авторски. Интересното за мен е, че "наханата репортерка" иначе оплюва останалите, когато пишат за кучешки нападения, а пропускали да споменат колко кучета били прибрани в НКЦ (трябва да е Немски Кастрационен Център). А пък тук основният сюжет е за нападнатата репортерка от, иначе, не съвсем бездомно куче. Някъде там се разбира, че от четириногото е пострадала и служителка (сервитьорка?!?) в близката закусвалня. Но пък ми стана мило как едното добиче спасявало своето другарче от ... репортерката, предполагам. Която, вдигнете ръце към небето, братя, оцеля. Въпреки лекарската намеса.

Няма коментари: