петък, 9 януари 2009 г.

Общонационален протест на 14.01

От около месец в Интернет, по различни форуми и блогове, вървят призиви за национален протест срещу управляващите на 14.01. Няма да изброявам мотивите, част от тях можете да видите в клипа, по-долу. Пожелавам успех на протестиращите, аз няма как да се включа, просто не смятам за коректно от моя страна да изразявам пристрастие. 97-а щях да участвам. Бях дете още, но баща ми търси пари назаем за да ходим да мятаме павета по Народното събрание. Не намери пари, щото бяха кът тогава.
Днес, в случая - другата седмица, ще видим какво ще се получи. Дано не се стигне до изпълнение на призивът в някои сайтове "да се лее кръв". А дали ще има ефект, съмнявам се. Не заради силата на един протест, в България, сегашните управляващи не им обръщат особено внимание. Някакси, оперирани са от срам. Някакси, показват колко им дреме със следващия гаф, който правят, и със следващия, и със следващия... Показват го със "седенките", със непукизма, с който реагират на обвинения, с отговорите тип "а вие, вашите негри що ги биете", с непоемането на политическа отговорност...
Днес разговарях с един от организаторите/популяризаторите на протеста - Румен Спространов (от http://darikfinance.bg/). Не целят бунтове, леене на кръв и др. подобни, наподобяващи 97-а дейности. Искат да бъдат чути и видяни. Ясно им е, че няма да свалят правителството, просто искат да покажат, че им е писнало. Твърди, че зад протеста не стои политическа партия или организация. Самият протест ще е на 14.01, в 11 ч., пред Парламента. Студентските организации се събират в 10 ч., пред зала "Христо Ботев", в Студентски град.
Ето и клипа:

Няма коментари: