четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Бойко Борисов - Строителят на нова България


Мине, не мине някой друг ден, и неформалният лидер на ГЕРБ, Бойко Борисов, влезе в националните медии с някое скандално изказване. Тъй като словесните престрелки със Сергей Станишев, с Ахмед Доган и с др. управляващи, малко позагубиха своят чар и харизма, сега Генералът започна да стреля по цели групи от хора и прослойки на нашето декмократично и, донякъде, толерантно общество. Цитирам национални всекидневници:

Според Борисов най-големият проблем на България е лошият човешки материал.

"Това е основата на населението в момента – 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2 милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ", обясни кметът.

Борисов разясни, че пенсионерите "гласуват с цялата си глупост".

„И вие – милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз". Така описа електоралната ситуация Борисов.

Всякак са ни наричали нас: и електорални единици, и гласоподаватели, и простолюдие, и рая, навремето, само не знаех, че съм материал. Ако съм генетичен, такъв, някакси гордо звучи, ама човешки да чуя... Създава се усещането, че България е къща, а ние сме тухлите, които я изграждат. В което нямаше да има нищо лошо, само че ако трябваше да определям страната ни, по бих я оприличил на панелка, в затънтен столичен квартал, в който даже и асфалтова настилка няма. Пък каквато ти сградата, такъв ти и материала.

А с такива изказвания, г-н Борисов, моите уважения, но избори не се печелят. Камо ли материал. Защото пенсионерите, които са решили да гласуват за вас, ще решат, че го правят “с цялата си глупост” и ще се откажат. А циганите и турците, даже и не подлежат на коментар, след като слагате всички в общия казан и човек си мисли, че ако имате клечка, веднага ще драснете кладата под казана. Така избори не се печелят, освен ако не се цели смяна на режима. Пък вие сам казате, че “толкова мразите комунистите”, значи друг ще да е режимът.

Оттук следват коментари и анализи. Противоречиви, както винаги. Че това е истина, че това е обида, проява на ксенофобия... Да, има и известна доза истина в думите на Бойко Борисов. Но само донякъде. Очевидно, той е забравил, обаче, че живее в България, където хората помнят повече и от слонове, особено лошото. И трудно ще влезеш в Парламента, ако не разчиташ на т.нар. “лош човешки материал”. Още по-трудно ще се представяш за Спасител на нацията.

14 коментара:

Селин каза...

Спасител на нацията дрънки. Невероятно е с каква лекота говори за превземане на Македония и "човешки материал". Мен принципно и израза "човешки ресурси" ми се е виждал малко... ексцентричен да го наречем, но това "човешки материал" наистина идва вповечето. Мдам, ние сме частичките на панелените стени на къщата, в която политиците ни си гледат кефа.
Гадно е, че все повече политици правят открити дискриминативни послания.

Анонимен каза...

"Да, има и известна доза истина в думите на Бойко Борисов."

Анонимен каза...

Калпав материал, добре че това, което управлява България през последните 20 години е по-добър материал. Как пък досега не се намери един от всичките тези, който да мисли с главата си и да не краде? Единственото, за което могат да бъдат обвинени българите е, че кротко търпят тези недоразумения толкова дълго.

kanasta_z каза...

Ей народе това дет' го каза "бат Бойко" си е точно така. Интелекта, който избяга-не живее в Б-я-ФАКТ,че има 1млн. цигани-ФАКТ,че има 7-800хил. турски българи-ФАКТ.
Първата категория са тези които избягаха от България защото не харесваха досега господстващите и ограбващите България-ФАКТ
Последните две категорий гласуват за 1 човек, който много хитро, се възползва от необразованоста им(в по-голямата сичаст-факт), за да печели на всеобща сметка-ФАКТ.
Но типично по Български-"Щом не съм я, няма и той да е". Браво!!!
Зависта и злобата ни е безгранична.
Пенсионерите, кой ли не ги използва използва(моята майка също), но дайте им право на глас бре, нека го манат туй БСП и да видят какво предлагат и другите(може би неща които ще изпълнят за разлика от БСП).

Unknown каза...

Вярно, че е малка грубичко казанор но е вярно и като погледнещ кой най-много се загрижи за народа - БСП и ДПС - които провеждат учтив геноцид спрямо тоя същия народ!!??

Анонимен каза...

Тия, "завеждащите отдел "човешки ресурси" ни докараха до този хал. Не бива да се пренебрегва въздействието на пренебрежителните думи върху психиката на всеки човек, особено когато той се намира в условията на криза и непрестанни промени. Забелязах, че този начин на психически тормоз се използва от една категория амбициозни хора с ниска или никаква друга квалификация освен умението да демонстрират пренебрежение към всеки и по-умен и по-коректен от тях. Не че Б.Б.е от тази категория, но в случая ги легитимира. Ако не се изправим срещу това, няма как да възстановим справедливостта, а от там и материалния ни прогрес.

Анонимен каза...

Защо ли само Борисов казва туй,що другите мислят,ала им не стиска дупе да изрекат?И защо ли "ПИТАМ"?
Дискриминацията е за НАС,НЕ ЗА ПОСОЧЕНИТЕ ГРУПИ,но българинът е страхливо същество и от страх да не обиди някого е готов да мълчи,докле го доубият...
Съмнявах се в този човек,но е безспорно,че поне не е загубил смелост и достойнство ДА ГОВОРИ ТОВА,КОЕ МИСЛИ!

Анонимен каза...

Dano BB ne stane prezident, zashtoto ste e pezident, zamesen ot 35% pensioneri; 14% cigani; 11% turci, a ostanaloto trici ot chugbina.

Анонимен каза...

По принцип ,няма да коментирам журналистическия материял на този прекрасен младеж и преди всичко "колега"от БНР.Но ще му напомня ,че аз съм израсъл на дестина километра в село "Мадара"под величествения "Мадарски конник".Някога там съм мечтал за Велика България дала славянската култура и писменост на света.Днес ние сме достойни европейци,признати от Европа,но с недостойни за Европа политици.Ако ТЕ имаха възможност да погледнат тази Величествена скала,да пооткрехнат миналото на Татковината ни ,сигурно биха се засрамили от своето бездействие в борбата с цинизмът ,корупцията ибезхаберието на съвременните ни "политици"!

Raven каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Raven каза...

По принцип, Димитър.Бъ, повечето от българските политици и пред паметник на Васил Левски да ги заведеш пак няма да събудиш у тях никакви подобни чувства. Просто са оперирани от срам.

Анонимен каза...

Има определено някаква истива, а въпроса е колко. Но едно е ясно - хората му се доверяват и това ще проличи на идващите избори. ;)

Анонимен каза...

Като наблюдавам отзвука на "материала" се кефя на точния прицел на Бойко

Анонимен каза...

много интересно, благодаря