сряда, 3 септември 2008 г.

Получател: Димитър Бербатов


Скъпи Митко,
пише ти един твой фен. И по-рано щях да ти пиша, Мите, ама те не бяха трансферни саги, английски сапунки и менаджерски борби, че си викам, сега и аз да ти висна на главата - много ще ти стане.
Ама прочетох, Митко, че са те взели в Манчестър. Ама Юнайтед, щото ония сините, от Сити, и те те искали. Туй хубаво, Митко, а честито!
Мите, бе много пари дали тез хора за тебе - 37, 93 млн. евро. Много пара, много нещо! Браво, Митко, за тебе е добра цена, ама им кажи на ония американци, Глейзър, да се пазят, че а са ги надушили от комисията "Кушлев", ще ги скъсат от проверки.
Мите, бе като гледам, те повече пари са дали за тебе, отколкото за онзи, дребничкия, със злобното лице - Рууни. По-добър си, наш'то момче, че и по-хубав, ама то конкуренцията не е голяма.
Чувам, Митко, по 150 000 паунда на седмица щели да ти дават. Браво, браво! Добри пари са туй, играй там, радвай феновете, пък после се върни в България да си харчиш парите. Тука поне ще ти е по-евтино.
Мите, чух, че за 4 години си подписал. Дълго време, ама в такъв отбор няма да ти е скучно. Ама, както е казал народът: "Дупе да ти е яко". Щото, Митко, тоз - шотландецът, сър Фъргюсън си знае работата. И докато си дъвче дъвката, не знаеш какво му е на акъла. Много ще иска от тебе, Мите, а пък ти двойно ще трябва да даваш. Знам му аз номерата, като нищо, ако не е доволен ще те остави да търкаш пейката. Ама няма да се даваш, ще натискаш и ти. И да кажеш на онуй хлапе, Кристияно, да ти подава повече. Че той като хване топката, забравя да я дава после. Плесни му един зад врата, да знае да не се е**ва с тебе.
Еех Митко, добре, че отиде в таз пуста чужбина... Ти сега тука имаш много фенове, нали знаеш? Ама на времето колко сълзи проля тука, помниш ли? Сещаш ли се, 2000 г., като падна ЦСКА от "Левски" с 0:1, когато ти изпусна 2 гола, а пък червените изпуснаха титлата. То, тогава и контузен май беше, пък и по телефона те бяха заплашвали преди мача, ама ти излезе и игра. И докато беше герой за публиката, след 90 мин. вече те мразеха. И псуваха. И обиждаха. Е, че изпусна - изпусна, ама то и Марадона не вкарва винаги. Е, тука е така, Мите, ама дано си забравил. Пък след един мач с "Литекс" се беше зарекъл, че повече няма да играеш футбол. Пак заради феновете. Ей Митко, добре че не си удържа на обещанието. К'во да правиш, Мите, тука е така. Един ден обичаме, на следващия - мразим. Не можеш да ни угодиш. Ама ти си играй, Митко, ние пак ще ти се радваме. Пък тука ако беше останал - какво? Я от трактористи щеше да падаш, я от Бешикташ или Фенербахче, я някои измислени съдии щяха да се подиграват с труда ти.
Браво, Мите, ще ти стискаме палци в Манчестър! Поне ти да ни славиш. И да се чува името на България с хубаво, че то, ако чакаме на политиците...
Митко, тъй като смятам, ти излизаш колкото Мартин, Стилиян и Валери заедно. Е, браво, Мите, ама да не вземеш да се главозамаеш сега. Както някои твои колеги, които като излязоха в чужбина им порастваше работата, пък после търкаха резервните скамейки.
Успех, Митко! И да играеш добре и в националния отбор. Айде, класирайте ни поне за ЮАР, че откога не сме играли със шведите. Те много ни бият, ама и ние ще ги бием някой ден.
Хайде, Митко, ще те оставям, че и други писма сигурно имаш да четеш. И да не забравиш да почерпиш.
Твой фен: Мариянчо.

Няма коментари: